Fűtés Üzletház Bt.
Árinformáció és vásárlási lehetőség WEBSHOP rendszerünkben!

Celsius Plussz
Szilád tüzelésű kazán

A Celsius V16 típusú kazánok melegvíz üzemű fűtési rendszerhez lettek kifejlesztve. Alkalmasak családi házak, műhelyek, különböző gazdasági épületek, mezőgazdasági üzemcsarnokok, üvegházak gravitációs és szivattyús fűtésre.

Jellemzők:
 • 5mm vastagságú acéllemezből készült
 • öntöttvas kazánajtók
 • elöltöltős
 • fix rostélyok


 • Ajánlott tűzelőanyag:
 • hazai és import szén
 • tűzifa
 • háztartási hulladék
 • Általános tudnivalók
  A Celsius vegyestüzelésű kazánok Különböző teljesítményű berendezések, melyek egy gyártmánycsaládot alkotnak. Lehetőséget biztosítanak arra, hogy igényünknek a legmegfelelőbb teljesítményűt választhassuk. A Celsius V kazánok szilárd tüzelőanyagok elégetésére készültek, így alkalmasak a fekete-, és barnaszenek, brikettek, különféle tűzifa, fahulladék elégetésére. A magasabb kátránytartalmú szenek brikettek tüzelésekor célszerű a felülről történő begyújtást alkalmazni. Az összesülő szenek tüzelésekor sokkal körültekintőbben kell eljárni, a tüzelés során többször kell beavatkozni és az összesült salak eltávolítása kisebb gondot, okoz.
  A berendezés koksz tüzelésére nem alkalmas!

  A kazántest
  A Celsius V16 kazántest külső (3mm-es) és belső (5mm-es) köpenyből áll, mely acéllemezből hajlítással, megfelelő merevítéssel hegesztett kivitelben készült. A kazántesten három kezelőajtó van, hogy a kazán kezelése könnyen elvégezhető legyen. Tisztító ajtón keresztül -egy tisztító eszközzel - a kazán belsejét könnyen megtisztíthatjuk a lerakódott koromtól, égésterméktől. Tüzelő ajtón keresztül tápláljuk a kazánt tüzelőanyaggal. A hamuzó ajtó egyrészt az üzemelés során keletkező salak, hamu eltávolítását teszi lehetővé, másrészt az ajtóba épített légcsappantyúval tudjuk szabályozni az égéshez szükséges primer levegőt. A légcsappantyú kialakítása lehetőséget biztosít automatikus huzatszabályozó beépítésére, melynek érzékelőjét a kazán tetején elhelyezett 3/4"-os karmantyúba csatlakoztatjuk. A beépítést bízzuk szakemberre!

  Fűtési rendszer
  A kazánhoz kapcsolódó melegvíz fűtési rendszer kialakítását - az épületgépész tervei alapján - csak gyakorlattal rendelkező szakemberrel végeztessük el. A kazánt akár gravitációs, akár szivattyús rendszerhez kapcsoljuk, a hidrosztatikus nyomás maximálisan 2 bar lehet.

  A kazánt fűtési rendszerhez két darab 6/4"-os menettel csatlakoztatjuk. Telepítést követően a teljes fűtési rendszert a kazántöltő- ürítő csapon keresztül töltsük fel vízzel. A kazán töltő csap csatlakozása a kazán oldalán lévő 1/2"-os méretű karmantyú szolgál, melybe egy T-idomot kell csatlakoztatni. Egyik oldalra a feltöltő -ürítő csapot, másik oldalra egy 1/2"-os biztonsági szelepet. Kazán töltő csap segítségével nem csak feltölteni tudjuk a rendszert, hanem szükség szerint itt le is tudjuk engedni a fűtő vizet.

  A töltés megkezdése előtt a fűtőtestek elzárócsapjait nyissuk ki. A töltést lassan meg indíthatjuk a töltést, addig végezzük, míg a tágulási tartály túlfolyóján meg nem jelenik a víz. A padlástérbe, vagy egyéb olyan helyre helyezett tágulási tartályokat, ahol elfagyhat a tágulási tartályt és az oda vezető csővezeték, ott le kell szigetelni a rendszert.

  Nyomott rendszer esetén a nyitott légtelenítőkkel, addig töltjük, amíg a víz megjelenik, majd a légtelenítőket lezárjuk és 1 bar, nyomásra feltöltjük a rendszert (fűtés közben ez 1,5-1,6 bar nyomásra emelkedik mely elég a biztonságos üzemeléshez).

  Rostélyok
  Tűzrács kb.45°-os elrendezésű az ajtókeretbe hegesztett fülön támaszkodik, és rányúlik síkrostélyra. Megakadályozza, hogy a tüzelőanyag a hamuzó ajtó felől kihulljon. Síkrostély a hamuzó ajtó középvonalában van elhelyezve.

  Burkolat
  A kazántest hőszigeteléssel, lemezburkolattal van ellátva, mely oldható csavar kötéssel van összeszerelve. A kazán esztétikus megjelenése érdekében a kazántestet hőálló festéssel, a burkolatot elektrosztatikus porszórással látjuk el.

  Tartozékok
  A Celsius szilárdtüzelésű kazánok a következő tartozékokat tartalmazzák: hőmérő, feltöltő csap, tűzrács.

  Üzletünkben megvásárolható egyéb kiegészítő tartozékok
 • Huzatszabályzó
 • 1,5 bar-os biztonsági szelep
 • Keringető szivattyú
 • Csőtermosztát
 • Acél, illetve zománcos füstcső
 • Celsius V16 műszaki adatok:
  Tüzelőajtó méret: 200x200
  Maximális Teljesítmény (W): 19.000
  Fűthető légtér (m3): 200-350
  Hatásfok (%): 78
  Fűtővíz csatlakozás: 6/4"
  Füstcső csatlakozás (mm): 132
  Magasság (mm): 1200
  Szélesség (mm): 350
  Mélysége (mm): 410
  Tömeg (Kg): 90
  Üzemi nyomás (bar): 2
  Üzemi hőmérséklet (C°): 90
  Próbanyomás (bar): 3,2
  Huzatigény (mbar): 0,2
  Tűztér mérete (mm): 325x235x500
  Kémény méret (mm/m): 132/5-8


  Copyright © Fűtés Üzletház Bt.
  Készítette: Szűcs Gábor